fredag 3. juni 2022

Tusenvis av dugnadstimer og hundretusener av kroner gir praktfullt bygdehus

 


Forsamlingshuset til UL Solvending i Sildpollen er finere enn noengang i husets historie!


Det kan vi trygt slå fast etter at et vel ti år langt dugnadsprosjekt nå er så godt som i havn. 


Det startet i 2010 med at laget gikk til anskaffelse av tre utrangerte arbeidsbrakker, som ble bygd ihop med gammelbygget. Dette ga plass til nytt kjøkken i første etasje, til bakscene med lager og kontor, og til nytt toalett med adkomst for rullstolbrukere. 


Samtidig ble det bygd tak over det nye inngangspartiet ved nødutgangen, som også er gjort tilgjengelig for stolbrukere. 


Videre er det satt inn nye vindu, etterisolert i tak og golv, og i det hele tatt “shinet” opp så det er en fryd å komme inn i huset. “Nytt” møblement både oppe og nede skaper en fin atmosfære. 

   

Det aller meste av arbeidet er gjort av en liten, men kompetent dugnadsgjeng, med sjefingeniør Oddvar Aronsen i spissen. Tusenvis av dugnadstimer er lagt ned, og hundretusener av kroner som er skaffet til veie gjennom ulike  arrangementer. Sortland kommune har bidratt med tilskudd til arbeidet, og mange har sponset, med rene penger eller med gaver og utstyr. 


Framover blir utfordringen å holde liv i laget og skape aktiviteter som kan gi inntektsgrunnlag for å drifte huset. Huset er blitt så bra og attraktivt nå at det åpner seg mange muligheter for å skape nytt liv og nye tilbud i de gamle lokalene! (Dronefoto: Roar Reinholtsen)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar